Verhalen

HL7 maakt personaliseren van de zorg mogelijk

HL7 maakt personaliseren van de zorg mogelijk

Interview met Hyleco Nauta, directeur eHealth UMC Utrecht; tekst en foto's: Marieke Keur 

Hyleco Nauta leidt een groot aantal innovatieve projecten in het UMC Utrecht. Die richten zich op het personaliseren van de zorg, enerzijds door de inzet van eHealth technieken en anderzijds door de inzet van data analytics. De ambities zijn hoog. Nauta: ‘HL7 is een belangrijk onderdeel van de ruggengraat van het UMC en faciliteert al onze projecten. Als de hele zorgsector kiest voor één standaard, realiseren we een landelijke standaard voor informatie-uitwisseling. Daar wordt de zorg nog beter van. Niet alleen VWS kan daar op aansturen; ook de HL7 community zelf heeft daar een belangrijke rol in te vervullen.’

Lees meer...

Hoe moderniseren we de zorg?

Hoe moderniseren we de zorg?

Interview met Jan Christiaan Huijsman, strategisch adviseur Achmea Zilveren Kruis; tekst en foto's: Marieke Keur

'Moderne zorg is in toenemende mate transmurale zorg. Dat betekent dat zorgverleners uit verschillende sectoren onderling samenwerken om de patiënt de beste zorg te geven. Moderne zorg wordt ondersteund door digitale hulpmiddelen die grootschalig ingevoerd zijn. De zorg maakt gebruik van dezelfde standaarden voor landelijke digitale uitwisseling van medische gegevens. Alleen zo kun je een moderne, transmurale zorg realiseren.’ Aan het woord is Jan Christiaan Huijsman, strategisch adviseur bij Zilveren Kruis.

Lees meer...

 

 

Maak uw organisatie lid

Als uw organisatie het verbeteren van informatie in de zorg belangrijk vindt, maak uw organisatie dan lid van HL7 Nederland!

MAAK UW ORGANISATIE LID

e-Highlights

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via
e-HighLights - de HL7 Nieuwsbrief.


Please enable the javascript to submit this form

Contact

  • Stichting HL7 Nederland
    Willem Barentszstraat 1
    3902 DE VEENENDAAL
    +31 (0)318 - 548869
    Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.