Bestuur vernieuwd met focus op data

Bestuur vernieuwd met focus op data

Dit najaar hebben wij een oproep gedaan aan mensen om zich kandidaat te stellen voor het bestuur van HL7 Nederland. In de laatste bestuursvergadering hebben we de nieuwe samenstelling van het bestuur kunnen bekrachtigen. Robert Veen gaat zich actief tegen research data aanbemoeien en Esther Bloemen gaat de innovatieve beschikbaarheid van data in de hele keten aanjagen.

Na de overdracht van het voorzitterschap in maart van Bert Kabbes aan Rob Mulders is er meer veranderd in het bestuur van HL7 Nederland.

Arnold Bos voelde zich genoodzaakt om zijn lidmaatschap neer te leggen, gezien het beslag dat zijn nieuwe functie binnen Zorgdomein op hem legt. Het bestuur bedankt hem voor zijn frisse blik en inzet in de afgelopen jaren.

Robert Veen had eerder een zelfde beslissing genomen, maar met het enthousiasme van de afgelopen WGM en zijn aanstaande verandering van baan komt hij graag terug op zijn beslissing om juist het thema research data dichter bij de standaarden in de zorg te brengen.

Esther Bloemen

Esther Bloemen is nieuw in het bestuur. Esther heeft een achtergrond in de medische techniek en is gepromoveerd in de radiotherapie. Na haar jaren bij MAASTRO Clinic werkt zij nu als hoofddocent en projectleider voor het Personal Health Train project van LIME aan Hogeschool Zuyd. Daarnaast is zij lid van het intitiatief Limburg Positief Gezond. Haar passie is om met gebruik van data de link te leggen tussen wetenschap en dagelijkse zorg. In haar vrije tijd houdt ze van tennissen en paardrijden.

Hiermee is het bestuur weer op volle sterkte en gaan we hard aan het werk om de positieve energie om te zetten in concrete resultaten voor de zorg in Nederland (en daarbuiten).

Naast Esther hebben zich geen andere kandidaten gemeld, vandaar dat er geen stemming onder de leden heeft plaatsgevonden. De verdeling van de portefeuilles in het bestuur en het aangepaste schema van aftreden worden in de komende bestuursvergadering vastgesteld.

Maak uw organisatie lid

Als uw organisatie het verbeteren van informatie in de zorg belangrijk vindt, maak uw organisatie dan lid van HL7 Nederland!

MAAK UW ORGANISATIE LID

e-Highlights

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via
e-HighLights - de HL7 Nieuwsbrief.


Schakel javascript in om dit formulier in te dienen

Contact

  • Stichting HL7 Nederland
    Willem Barentszstraat 1
    3902 DE VEENENDAAL
    +31 (0)318 - 548869
    Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.