Doe je mee met de HL7 FHIR NL Connectathon?

Doe je mee met de HL7 FHIR NL Connectathon?

HL7 Nederland organiseert van 17 t/m 21 april 2023 de HL7 FHIR NL Connectathon. Tijdens de HL7 FHIR NL Connectathon willen we op basis van de HL7 FHIR standaarden gegevensuitwisselingen rondom verschillende use cases realiseren.

Een use case moet aan een aantal criteria voldoen. Het belangrijkste criterium is de schaalbaarheid: Hoe groot is de kans dat de resultaten van de Connectathon binnen afzienbare tijd naar landelijk niveau kunnen worden opgeschaald? Daarnaast maakt de use case voor zowel de datastructuur als de bevraging gebruik van de HL7 FHIR standaarden. Naast de technische uitwerking van de toepassing is de betrokkenheid van voldoende enthousiaste softwareleveranciers belangrijk. Er moeten minimaal drie partijen bereid zijn om tijdens deze dagen bij te dragen aan de use case. Tot slot moet elke use case een duidelijke trekker hebben die verantwoordelijk is voor de technische voorbereiding.

De HL7 FHIR NL Connectathon zal plaatsvinden in De Witte Bergen te Hilversum en zal deels parallel lopen met de halfjaarlijkse HL7 NL Working Group Meeting (20 en 21 april). Op de vrijdagmiddag zullen de resultaten live worden gepresenteerd aan alle deelnemers van de HL7 Working Group Meeting.

Wil jij meebouwen, een use case indienen, sponsoren of op een andere manier een bijdrage leveren? Laat het ons weten door vóór 1 maart een mail te sturen naar het HL7 NL Kernteam.

Maak uw organisatie lid

Als uw organisatie het verbeteren van informatie in de zorg belangrijk vindt, maak uw organisatie dan lid van HL7 Nederland!

MAAK UW ORGANISATIE LID

e-Highlights

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via
e-HighLights - de HL7 Nieuwsbrief.


Contact

  • Stichting HL7 Nederland
    Willem Barentszstraat 1
    3902 DE VEENENDAAL
    +31 (0)318 - 548869
    Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.