Mijlpaal: HL7 FHIR-NL voorgedragen als preferente standaard

Mijlpaal: HL7 FHIR-NL voorgedragen als preferente standaard

De HL7 FHIR standaard wordt voorgedragen als de preferente nationale standaard voor de uitwisseling van zorginformatie, in combinatie met de zorginformatiebouwstenen. HL7 Nederland valideert de voor Nederland specifieke HL7 FHIR-NL profielen.

In recente adviezen van Nictiz aan VWS over de inrichting van het nationaal informatiestelsel (als uitvloeisel van de Wegiz) en de regie daarop, wordt de HL7 FHIR standaard aanbevolen als de preferente nationale standaard voor de uitwisseling van zorginformatie, in combinatie met de zorginformatiebouwenstenen (zibs).

Dat is een mijlpaal van jewelste die mede c.q. vooral is te danken aan al het werk dat de afgelopen twee jaar is verricht door de actieve vrijwilligers in het FHIR-NL Validatieteam in nauwe samenwerking met het FHIR Profiling Team en het Zib-centrum van Nictiz. Begin 2023 worden de voorstellen door Nictiz en VWS verder geconcretiseerd en geformaliseerd. Vooruitlopend daarop is medio december 2022 met VWS en Nictiz al van gedachten gewisseld over de rol van HL7 Nederland in dit stelsel en wat de regie daarop voor ons zal gaan betekenen. Hoe dan ook: ons HL7 FHIR-NL Validatieteam gaat daarin een cruciale rol spelen, ook om een goede aansluiting met de internationale FHIR standaard te bewaken.

hl7 fhir groene vink

Maak uw organisatie lid

Als uw organisatie het verbeteren van informatie in de zorg belangrijk vindt, maak uw organisatie dan lid van HL7 Nederland!

MAAK UW ORGANISATIE LID

e-Highlights

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via
e-HighLights - de HL7 Nieuwsbrief.


Contact

  • Stichting HL7 Nederland
    Willem Barentszstraat 1
    3902 DE VEENENDAAL
    +31 (0)318 - 548869
    Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.