Nieuwe normen binnen het EGIZ programma

Nieuwe normen binnen het EGIZ programma

HL7 Nederland participeert actief in de normontwikkeling bij NEN in het kader van het programma Elektronische Gegevensuitwisseling in de Zorg (EGIZ)

Het programma EGIZ is natuurlijk van groot belang voor HL7 Nederland, want hierin wordt in normen vastgelegd hoe elektronische informatieuitwisseling in de zorg verplicht wordt gesteld. Deze verplichting gaat uit van bestaande werkende koppelingen, dus dat HL7 daar een belangrijke rol in speelt zal geen verrassing zijn.

Door het Kernteam wordt gezorgd voor een actieve bemensing vanuit HL7 Nederland voor de verschillende werkgroepen die zich met de nieuwe normen bezig houden. In september zijn de werkgroepen BgZ en Beeldbeschikbaarheid van start gegaan. In november zal ook de werkgroep Generieke Functies van start gaat, ook daar is HL7 Nederland in vertegenwoordigd.

Wil je meer weten over het programma EGIZ bij NEN of over het Wetsvoorstel Elektonische Gegevensuitwisseling in de Zorg? De links sturen je naar eerdere nieuwsartikelen op onze website. Maar je kunt natuurlijk ook op de NEN-EGIZ website, de programmawebsite van VWS of bij de Tweede Kamer kijken. Specifiek over de rol van HL7 kun je ons natuurlijk altijd Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. sturen.

Maak uw organisatie lid

Als uw organisatie het verbeteren van informatie in de zorg belangrijk vindt, maak uw organisatie dan lid van HL7 Nederland!

MAAK UW ORGANISATIE LID

e-Highlights

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via
e-HighLights - de HL7 Nieuwsbrief.


Contact

  • Stichting HL7 Nederland
    Willem Barentszstraat 1
    3902 DE VEENENDAAL
    +31 (0)318 - 548869
    Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.