Ballot van Lab2lab HL7 v2.5 specificaties

Ballot van Lab2lab HL7 v2.5 specificaties

Graag nodigen we u uit commentaar te leveren op de HL7 v2.5 implementatiehandleiding voor Lab2lab. De werkgroep Lab2lab en HL7 Nederland hebben besloten hiervoor een open consultatie (een ballot in HL7 termen) te houden.

Aanleiding

Al meerdere jaren is in de wereld van de zorglaboratoria de zogeheten Lab2lab koppeling operationeel om het berichtenverkeer rondom het uitbesteden van laboratoriumonderzoek aan een ander (gespecialiseerd) lab te ondersteunen. Helaas is de huidige HL7 v2.4 implementatie niet overal gelijk, niet geschikt voor medische microbiologie en ook niet conform het IHE profiel ILW. Vandaar dat al enige jaren gewerkt wordt aan een HL7 v2.5 Lab2lab specificatie. In de afgelopen twee jaar is op verschillende HL7 Nederland Working Group Meetings hard gewerkt om deze specificatie rond te krijgen en te gaan implementeren binnen het project Eenheid van Taal in Antibioticaresistentie (ABR). Voordat binnen dit ABR project keuzes worden gemaakt die voor andere toepassingen minder geschikt zijn, willen we de generieke Lab2lab HL7 v2.5 Implementatiehandleiding graag aan de Nederlandse HL7 community voorleggen. Mocht u interesse hebben in de detailspecificatie voor het gebruik van Lab2lab binnen het ABR project, neem dan contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Implementatiehandleiding

De implementatiehandleiding is als volgt te vinden binnen de ART/DECOR omgeving van Nictiz: http://decor.nictiz.nl/pub/labuitwisseling/

 • Kies HTML weergave versie 1.6.1
 • Kies tabblad Scenario's
 • Kies in kolom HL7v2 IH voor html versie van Lab2lab

Commentaar

Graag bijgaand spreadsheet gebruiken voor het kenbaar maken van uw oordeel over deze implementatiehandleiding en het indienen van uw commentaar. De deadline voor indienen is gesteld op 28 oktober 2019 en verdere instructies zijn in het spreadsheet te vinden. Op de komende HL7 Nederland Working Group Meeting wordt het commentaar besproken en verwerkt in een (hopelijk) definitieve versie van de implementatiehandleiding Lab2lab. U bent natuurlijk van harte welkom om aan dit overleg bij te dragen. Bij grote ingrijpende wijzigingen wordt een volgende ronde voor het indienen van commentaar gehouden.

Contact

 • Stichting HL7 Nederland
  Willem Barentszstraat 1
  3902 DE VEENENDAAL
  +31 (0)318 - 548869
  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.