Kom naar de HL7 Nederland WGM op 4 en 5 april

Kom naar de HL7 Nederland WGM op 4 en 5 april

Ontwikkel je, of ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling van applicaties die de zorg écht moeten gaan veranderen? Schrijf je dan in voor de HL7 Nederland Working Group Meeting (WGM), op 4-5 april! De HL7 Nederland WGM staat dit voorjaar namelijk in het teken van belangrijke innovaties, van de nieuwe manier waarop we in de toekomst persoonlijke, data-gedreven zorg willen organiseren.

Het is ons gelukt om een gevarieerd programma samen te stellen waarin zowel ruimte is voor hands-on vaardigheden als voor informatie-uitwisseling over relevante actuele ontwikkelingen in de zorg. Check dit programma en maak je keuze!

Het programma samengevat:

We duiken hands-on in de wereld van HL7 FHIR. Een standaard die inmiddels ook al is omarmd door ‘s werelds grootste spelers op gebied van communicatie en (mobiele) apparatuur (zoals Apple, Google, Amazon en IBM). Een goed begrip van deze nieuwe standaard is van belang: de potentie van HL7 FHIR om de broodnodige innovaties in de zorg te realiseren is enorm.

Voor degenen die geheel nieuw zijn in de wereld van HL7 organiseren we parallel een oriëntatiesessie die je duidelijk maakt hoe je je weg binnen HL7 kunt vinden en hoe je kunt bijdragen aan de verdere ontwikkeling om jouw uitdagingen rondom digitale gegevensuitwisseling van goede oplossingen te voorzien.

In de middag zijn er diverse sessies over het toepassingen van HL7 FHIR. Van het implementeren van vragenlijsten, het realiseren van datawarehouses, de ontwikkeling van een ‘Cohort Counter’-applicatie tot het realiseren van inzage in de MedMij content. Bij al deze sessies zijn experts van verschillende organisaties aanwezig om kennis te delen over verschillende implementaties.

De tweede dag is een mix van hands-on sessies en open discussies over actuele onderwerpen. Samen met IHE worden twee toepassingen uitgewerkt van het GS1/HL7 FHIR barcode profiel: één voor implantaten en één voor medicatie.

Rondom mobiele health applicaties, acute zorg en uitwisseling van laboratoriuminformatie zijn open discussies gepland om jullie ideeën en ervaringen te verzamelen over de toepassingen van de standaarden. Natuurlijk ben je ook welkom als je alleen maar nieuwsgierig bent naar de discussie hierover!

We ontmoeten je graag, dus schrijf je snel in voor de WGM op 4-5 april.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via e-HighLights - de HL7 Nieuwsbrief.


Contact

  • Stichting HL7 Nederland
    Willem Barentszstraat 1
    3902 DE VEENENDAAL
    +31 (0)318 - 548869
    Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.