Zorg dit najaar voor je HL7 Opleiding!

Zorg dit najaar voor je HL7 Opleiding!

HL7 Nederland biedt dit najaar diverse cursussen aan, die u kunnen helpen uw interoperabiliteitsproblematiek op te lossen. Mede door de MedMij en VIPP programma’s zit de belangstelling voor FHIR duidelijk in de lift; we bieden om die reden dan ook naast een HL7 versie 2 cursus twee verschillende FHIR cursussen aan. Zie de opleidingskalender of de opleidingsbrochure voor de volledige cursusagenda.

Op 7 en 8 november vindt overigens een HL7 Working Group Meeting plaats in Hilversum. Zie de aankondiging voor meer details.

HL7 versie 2:interoperabiliteit binnen zorginstellingen (9/10 oktober)

De HL7 versie 2 standaard is en blijft de belangrijkste standaard voor interoperabiliteit tussen systemen binnen zorginstellingen. Deze cursus is primair bestemd voor degenen die direct betrokken zijn bij het specificeren, bouwen en implementeren van HL7 V2 berichten. Indien u al praktijkervaring heeft met HL7 v2 dan is dit tevens een gelegenheid die kennis te onderbouwen met een solide theoretische basis. Aanmelden kunt u via de website.

HL7 FHIR Basics (30/31 oktober)

HL7 FHIR is een open web API voor het uitwisselen van zorggegevens. Met FHIR krijgen app-ontwikkelaars de beschikking over een gestandaardiseerde set medische modellen die eenvoudig via REST uitgewisseld kunnen worden met bestaande medische software, apparatuur en cloud-gebaseerde opslagdiensten. FHIR wordt in Nederland o.a. toegepast voor MedMij en het NFU project ‘registratie aan de bron’ en is onderdeel van het VIPP programma. De FHIR specificatie (zie http://www.hl7.org/fhir) is dusdanig opgezet dat men na enkele uren lezen er direct mee aan de slag kan. Dit is een hands-on cursus, zie onze website voor registratie.

HL7 FHIR Profiling (4/5 november)

Het FHIR Profiling mechanisme maakt het mogelijk te beschrijven op welke manier FHIR resources in een bepaalde context gebruikt worden. De cursus biedt een gedetailleerd overzicht van dit profiling mechanisme. De cursus behandelt tevens gerelateerde onderwerpen zoals het validatieproces voor resources en het proces hoe implementatiehandleidingen tot stand komen. Organisaties als de NFU en Nictiz, evenals software leveranciers en (grotere) zorginstellingen ontwikkelen hun eigen FHIR Profiles. Dit is een hands-on cursus, zie onze website voor registratie.

HL7 FHIR voor Ziekenhuizen

Deze 4-uurs in-house workshop bijgeschoold in de belangrijkste begrippen en ontwikkelingen rond het gebruik van de FHIR standaard. Bij het toegankelijk maken van zorggegevens door de patiënt (via portalen/APIs) wordt naar de FHIR standaard verwezen. De cursus biedt een breed overzicht over de FHIR standaard, en beschrijft eveneens de context van het gebruik daarvan in Nederland (denk aan MedMij/VIPP, ZIBs, en de Algemene Verordening Gegevensbescherming). Deze workshop wordt uitsluitend op aanvraag verzorgd, e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. voor details.

IHE Academy: IHE cursussen

De cursussen van zusterorganisatie IHE Nederland vindt u op hun website - met o.a. een IHE/HL7/DICOM overzichtscursus, IHE XDS, en DICOM Basics.

Contact

  • Stichting HL7 Nederland
    Willem Barentszstraat 1
    3902 DE VEENENDAAL
    +31 (0)318 - 548869
    Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.