Vervolgcursus HL7 FHIR Advanced

Vervolgcursus HL7 FHIR Advanced

Heeft u al implementatie ervaring met de FHIR standaard en wilt u zich verdiepen in de implementatie aspecten die niet in de standaard zelf worden beschreven of in die delen van de standaard die vaak leiden tot implementatie issues, dan is deze vervolgcursus u op het lijf geschreven.

Deze 1-daagse HL7-cursus is primair bestemd voor degenen die al implementatie ervaring hebben met de FHIR standaard. Doel van de cursus is implementatie aspecten aan te snijden die niet in de standaard zelf worden beschreven (bijvoorbeeld best practices, error handling, server side implementatie, resource persistentie), en delen van de standaard te behandelen die vaak leiden tot implementatie issues (zoals FHIRPath, resource identificatie, en validatie op basis van profiles en value sets).

Hands-on ervaring met FHIR en gangbare web-protocollen wordt als bekend verondersteld, even als basiskennis van generieke data modelleringsprincipes, object oriëntatie en database modellen. Kennis van .NET of Java strekt tot aanbeveling.

Kijk op de opleidingskalender wanneer de eerstvolgende cursus HL7 FHIR Advanced wordt aangeboden of neem Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. om de cursus bij uzelf in-house te laten verzorgen.

Tijden, locatie en prijzen:

De lestijden zijn van 9.00 tot 17.00 uur, de lunchtijden zijn van circa 12.30 tot 13.30 uur.

De cursus wordt gehouden in Amsterdam. De cursus wordt in het Engels gegeven.

Niet-leden van HL7 betalen € 745,00 per persoon inclusief lunches en studiemateriaal, exclusief 21% BTW.
Leden van HL7 betalen € 645,00 per persoon inclusief lunches en studiemateriaal, exclusief 21% BTW.
Er is een Early Bird korting van € 50,00 per persoon.

Eventuele overnachtingen komen voor eigen rekening.

Om voor de ledenkorting in aanmerking te komen dient u bij inschrijving ingelogd te zijn op de website, waarmee automatisch de ledenkorting bij uw inschrijving wordt verwerkt.

Inhoud:

 • Inleiding
 • Server Side Implementation Issues
 • Migratie van CDA/HL7 versie 2 naar FHIR
 • Persistentie van FHIR resources
 • Resource identificatie
 • Advanced FHIRpath
 • Error Handling
 • Conformance resources
 • Validatie, validatie engines
 • Samenvatting

Cursusmateriaal:

De cursisten dienen zelf een laptop mee te nemen. Voor het bekijken van de cursusmaterialen is een Webbrowser en een Acrobat reader noodzakelijk. Ter plaatse ontvangen alle deelnemers een set elektronische handouts.

Docenten:

De cursus wordt verzorgd door Ewout Kramer. Ewout is één van de drie architecten van de FHIR standaard en heeft tevens ruime ervaring met doceren. Hij is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van een aantal referentie-implementaties van FHIR en was tevens betrokken bij de ontwikkeling van een FHIR testomgeving.

Maak uw organisatie lid

Als uw organisatie het verbeteren van informatie in de zorg belangrijk vindt, maak uw organisatie dan lid van HL7 Nederland!

MAAK UW ORGANISATIE LID

e-Highlights

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via
e-HighLights - de HL7 Nieuwsbrief.


Schakel javascript in om dit formulier in te dienen

Contact

 • Stichting HL7 Nederland
  Willem Barentszstraat 1
  3902 DE VEENENDAAL
  +31 (0)318 - 548869
  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.