Skip to main content

De rol van HL7 bij testen op Corona

Alle laboratoria aan het nieuwe centrale CoronIT systeem gekoppeld

De rol van HL7 bij testen op Corona

Om het grootschalig testen op Corona mogelijk te maken moesten in korte tijd alle laboratoria aan het nieuwe centrale CoronIT systeem gekoppeld worden. De standaarden van HL7 Nederland hebben dat mogelijk gemaakt. Een paar van de meest betrokken mensen doen hier hun verhaal.

 In een eerder artikel schreven we al uitgebreid over de rol van HL7 bij het grootschalig testen op Corona. Nu dat de storm (even) is gaan liggen geven we graag het woord aan mensen die daadwerkelijk hebben bijgedragen aan de realisatie van de labkoppelingen met het centrale CoronIT systeem. Dit doen we in een tweetal videos.

CoronIT - Eenheid van taal in de praktijk

Over de noodzaak én de mogelijkheid om met eenheid van taal heel snel alle microbiologische laboratoria te koppelen met CoronIT, een nieuw centraal systeem van GGD GHOR Nederland voor het inplannen en rapporteren van Corona testen. Het perspectief van de managers en de microbiologen. 

CoronIT - HL7 standaard in uitvoering

De voordelen van HL7 en eenheid van taal voor de technische realisatie van de koppelingen van de microbiologische laboratoria met CoronIT, een nieuw centraal systeem van GGD GHOR Nederland voor het inplannen en rapporteren van Corona testen. Het perspectief van de ontwikkelaars van CoronIT, laboratoriuminformatiesystemen én de applicatiebeheerders binnen het laboratorium. 

Events & Opleidingen

Congres Architectuur in de Zorg 2024

donderdag, 06 jun 2024 - 9:00
€ 450,00
Apenheul/DeSt@art

De 15e editie van het congres Architectuur in de Zorg heeft als thema:
Architectuur in de Zorg: naar een duurzame informatie-uitwisseling. Zonder apenstreken, maar wel met intrinsieke coherentie.

Het congres is inmiddels uitgegroeid tot hét informatie- en netwerkplatform van professionals die werkzaam zijn op het gebied van informatiearchitectuur in de zorg.
DANW, GS1 Nederland, HL7 Nederland, IHE Nederland, NEN, Nictiz en de NVKI zijn de drijvende krachten achter dit congres.

 


Opleiding HL7 versie 2 (oktober 2024)

dinsdag, 08 okt 2024 - 9:00
€ 1.375,00
Utrecht

Bent u direct betrokken bij het specificeren, bouwen en implementeren van HL7 versie 2 berichten, dan leert u in deze opleiding precies wat u daar voor nodig heeft.


Opleiding HL7 FHIR Basics (november 2024)

dinsdag, 05 nov 2024 - 9:00
€ 1.375,00
Utrecht

Deze 2-daagse HL7-opleiding is primair bestemd voor degenen die betrokken zijn bij de implementatie, uitrol en support van applicaties die gebruik maken van de HL7 FHIR specificatie.


22e HL7 Nederland Working Group Meeting

donderdag, 07 nov 2024 - 9:00
€ 125 per dag ex BTW
Motel de Witte Bergen - Hilversum

Save the date voor de 22e HL7 Nederland Working Group Meeting.

Wil je weten wat een Working Group Meeting is? Er is zelfs een video over gemaakt!