Over HL7

Over HL7

HL7 staat voor Health Level Seven : de wereldwijde standaard voor veilige, elektronische informatie-uitwisseling in de zorg. De HL7 standaard definieert alle soorten gegevens in alle zorgdomeinen en zorgsectoren. De standaard wordt ontwikkeld en beheerd door de internationale HL7 organisatie, die in meer dan 30 landen actief is, in Nederland door de Stichting HL7 Nederland.

Missie

De missie van HL7 Nederland is om modellen en standaarden te leveren voor informatie-uitwisseling en meervoudig gebruik van informatie in de zorg door zorgverleners en patiënten. Hiermee ondersteunen wij de zorgsector bij het optimaliseren van de zorgprocessen, bij het bevorderen van kwaliteit en eenduidigheid in de zorg en bij de kennisuitwisseling tussen alle belanghebbenden, om de zorg voor en met patiënten en cliënten te verbeteren.

Voor en door de leden

HL7 Nederland heeft op dit moment rond de 200 leden; formeel heten dit aangesloten organisaties, aangezien een stichting geen leden heeft, maar in de wandelgangen zijn het gewoon leden. De leden vormen de kern van onze organisatie, zij stellen hun medewerkers beschikbaar als vrijwilligers om het vele werk te doen binnen de stichting en voor hen ontwikkelen en beheren wij de modellen en standaarden, inclusief implementatiehandleidingen en herbruikbare bouwblokken voor Nederland. Daartoe komen we twee keer per jaar bijeen op de HL7 Nederland Working Group Meeting.

De oorspronkelijke doelgroep van algemene en universitaire ziekenhuizen is zich in rap tempo aan het uitbreiden naar de zorgaanbieders in andere sectoren, zoals GGZ, V&V, VG, thuiszorg en 1e lijnszorg. Verder zijn vrijwel alle leveranciers van zorginformatiesystemen, afdelingssystemen en ook steeds meer leveranciers van eHealth toepassingen lid van de Stichting. Tenslotte zijn medische maatschappen, koepels van zorgverleners, adviesbureau's en algemene organisaties lid van HL7 Nederland.

 

Standaarden

Standaarden

Onze standaarden helpen bij de realisatie van goed werkende toepassingen in de zorg. Wij ontwikkelen en beheren implementatiegidsen. Hierin wordt uitgelegd hoe in uw situatie de HL7 standaarden binnen Nederland gebruikt worden. Daarnaast worden tools beschikbaar gesteld en voorbeeldbestanden.

Lees meer...

Lid worden

Lid worden

De leden vormen de kern van onze organisatie. Voor en met hen ontwikkelen wij onze producten. Hun medewerkers zijn beschikbaar als vrijwilligers om binnen HL7 Nederland belangrijk werk te doen. Wordt uw organisatie ook lid van HL7 Nederland?

U meldt zich hier aan.

Lees meer...

Organisatie

Organisatie

HL7 Nederland is een open en democratische organisatie. De behoefte van de leden bepaalt wat wij doen en hoe wij dat invullen. De structuur van de organisatie is gericht op informatie en opleiding over de standaarden en op het samen werken aan nieuwe en bestaande toepassingen van de standaarden voor het zorgveld.

Lees meer...

Maak uw organisatie lid

Als uw organisatie het verbeteren van informatie in de zorg belangrijk vindt, maak uw organisatie dan lid van HL7 Nederland!

MAAK UW ORGANISATIE LID

e-Highlights

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via
e-HighLights - de HL7 Nieuwsbrief.


Contact

  • Stichting HL7 Nederland
    Willem Barentszstraat 1
    3902 DE VEENENDAAL
    +31 (0)318 - 548869
    Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.