Skip to main content

Reactie HL7 Nederland op VWS zib/FHIR besluit

Toelichting op besluit Ministerie VWS gebruik HL7 FHIR

Reactie HL7 Nederland op VWS zib/FHIR besluit

In april 2023 heeft het Ministerie van VWS in een brief met bijlagen aan de tweede kamer het besluit over het gebruik van HL7 FHIR op basis van zorginformatiebouwstenen (zibs) toegelicht. Dit betekent nogal wat voor HL7 Nederland en de gevalideerde HL7 FHIR-NL profielen. We hebben onze reactie uitgewerkt in een notitie over beleid, visie en aanbevelingen.

In deze notitie wordt ingegaan op het HL7 FHIR versie- en releasebeleid, het daarvan afgeleide HL7-beleid voor Nederland, als ook op vragen, opties en afwegingen bij de verschillende wegen die open staan voor migratie naar FHIR. Voor een aantal onderwerpen worden concrete aanbevelingen gedaan.

Met de publicatie van deze notitie vervalt de “Beleidsnotitie Afwegingen, keuzes en beleid inzake HL7 FHIR STU3 en HL7 FHIR R4” van september 2019 (hoewel een aantal aspecten ook nu nog valide zijn).

pdf Beleid visie aanbevelingen VWS zib FHIR besluit def (395 KB)

Events & Opleidingen

Opleiding HL7 versie 2 (oktober 2024)

dinsdag, 08 okt 2024 - 9:00
€ 1.375,00
Utrecht

Bent u direct betrokken bij het specificeren, bouwen en implementeren van HL7 versie 2 berichten, dan leert u in deze opleiding precies wat u daar voor nodig heeft.


Opleiding HL7 FHIR Basics (november 2024)

dinsdag, 05 nov 2024 - 9:00
€ 1.375,00
Utrecht

Deze 2-daagse HL7-opleiding is primair bestemd voor degenen die betrokken zijn bij de implementatie, uitrol en support van applicaties die gebruik maken van de HL7 FHIR specificatie.


22e HL7 Nederland Working Group Meeting

donderdag, 07 nov 2024 - 9:00
€ 125 per dag ex BTW
Motel de Witte Bergen - Hilversum

Save the date voor de 22e HL7 Nederland Working Group Meeting.

Wil je weten wat een Working Group Meeting is? Er is zelfs een video over gemaakt!


Opleiding: Workshop Interoperabiliteit (op aanvraag)

dinsdag, 31 dec 2024 - 0:00
Prijs op aanvraag
In-house / In-company

Bent u betrokken bij een project of programma dat impact heeft op de informatie-uitwisseling binnen een organisatie en/of met andere organisaties? Deze 1-daagse workshop is bedoeld om alle betrokken managers en adviseurs te voorzien van basiskennis rondom interoperabiliteit, de te gebruiken interoperabiliteitsstandaarden en de problemen die specifiek bij dit soort projecten naar voren komen.