Skip to main content

HL7 Nederland Working Group Meeting

Iedereen die betrokken is bij het gebruik en de ontwikkeling van de HL7 standaarden in Nederland is welkom bij de HL7 Nederland Working Group Meetings die twee maal per jaar worden georganiseerd. Onderstaand lees je meer over doel, inhoud en opzet van deze bijeenkomsten, die in het teken staan van ontmoeten, uitwisselen en samenwerken!

Doelen

HL7 Nederland Working Group Meetings (WGMs) worden twee keer per jaar georganiseerd met als belangrijke doelen:

  1. De HL7 community de kans bieden om twee dagen met enthousiaste deelnemers te communiceren en discussiëren en samen voorop te lopen bij het optimaliseren van de zorg met behulp van ICT.
  2. Je kansen te vergroten in de markt door deel te nemen aan de diverse werkgroepen en "ad hoc" sessies, waardoor er unieke samenwerkingen ontstaan.
  3. Je kennis bij te spijkeren door een of meerdere tutorials aan te bieden.

Tijdens de HL7 NL Working Group Meetings ontstaan, naast goeie ideeën voor het slim toepassen van HL7, ook vriendschappen voor het leven!

HL7 Standaarden

HL7 is al jaren toonaangevend op het gebied van standaarden en modellen voor elektronische gegevensuitwisseling in de zorg. Tijdens de WGMs worden diverse sessies georganiseerd, zoals op het gebied van Fast Healthcare Interoperability Resources (FHIR) profielen en API’s, Mobile Health, MedMij en implementatietrajecten voor triageverwijzingen en labuitwisseling. Tevens kun je de laatste nieuwtjes horen over de ontwikkeling van de landelijke infrastructuur, zoals Mitz en LSP on FHIR.

Deelnemen aan de HL7 NL WGM biedt je de kans om in een constructieve, productieve maar vooral ook ontspannen sfeer (andere) experts te ontmoeten en mee te werken aan de standaarden.

Meer weten?

Neem eens een kijkje op onze Confluence pagina's, waar de programma's en materialen van de recente HL7 NL WGMs op staan. Of neem contact op met één van de sessietrekkers over voor jou relevante onderwerpen. Als lid van HL7 Nederland kun je na inloggen op de website alle collega's vinden en per email bereiken!

Kijk voor een videoimpressie van een WGM eens naar onderstaand filmpje.

Wil je op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws over de komende HL7 NL Working Group Meeting, schrijf je dan in voor de HL7 NL WGM nieuwsbrief!