Skip to main content

Mijlpaal: HL7 FHIR-NL

HL7 FHIR-NL voorgedragen als preferente

Mijlpaal: HL7 FHIR-NL

De HL7 FHIR standaard wordt voorgedragen als de preferente nationale standaard voor de uitwisseling van zorginformatie, in combinatie met de zorginformatiebouwstenen. HL7 Nederland valideert de voor Nederland specifieke HL7 FHIR-NL profielen.

In recente adviezen van Nictiz aan VWS over de inrichting van het nationaal informatiestelsel (als uitvloeisel van de Wegiz) en de regie daarop, wordt de HL7 FHIR standaard aanbevolen als de preferente nationale standaard voor de uitwisseling van zorginformatie, in combinatie met de zorginformatiebouwenstenen (zibs).

Dat is een mijlpaal van jewelste die mede c.q. vooral is te danken aan al het werk dat de afgelopen twee jaar is verricht door de actieve vrijwilligers in het FHIR-NL Validatieteam in nauwe samenwerking met het FHIR Profiling Team en het Zib-centrum van Nictiz. Begin 2023 worden de voorstellen door Nictiz en VWS verder geconcretiseerd en geformaliseerd. Vooruitlopend daarop is medio december 2022 met VWS en Nictiz al van gedachten gewisseld over de rol van HL7 Nederland in dit stelsel en wat de regie daarop voor ons zal gaan betekenen. Hoe dan ook: ons HL7 FHIR-NL Validatieteam gaat daarin een cruciale rol spelen, ook om een goede aansluiting met de internationale FHIR standaard te bewaken.

hl7 fhir groene vink

Events & Opleidingen

Opleiding HL7 versie 2 (oktober 2024)

dinsdag, 08 okt 2024 - 9:00
€ 1.375,00
Utrecht

Bent u direct betrokken bij het specificeren, bouwen en implementeren van HL7 versie 2 berichten, dan leert u in deze opleiding precies wat u daar voor nodig heeft.


Opleiding HL7 FHIR Basics (november 2024)

dinsdag, 05 nov 2024 - 9:00
€ 1.375,00
Utrecht

Deze 2-daagse HL7-opleiding is primair bestemd voor degenen die betrokken zijn bij de implementatie, uitrol en support van applicaties die gebruik maken van de HL7 FHIR specificatie.


22e HL7 Nederland Working Group Meeting

donderdag, 07 nov 2024 - 9:00
€ 125 per dag ex BTW
Motel de Witte Bergen - Hilversum

Save the date voor de 22e HL7 Nederland Working Group Meeting.

Wil je weten wat een Working Group Meeting is? Er is zelfs een video over gemaakt!


Opleiding: Workshop Interoperabiliteit (op aanvraag)

dinsdag, 31 dec 2024 - 0:00
Prijs op aanvraag
In-house / In-company

Bent u betrokken bij een project of programma dat impact heeft op de informatie-uitwisseling binnen een organisatie en/of met andere organisaties? Deze 1-daagse workshop is bedoeld om alle betrokken managers en adviseurs te voorzien van basiskennis rondom interoperabiliteit, de te gebruiken interoperabiliteitsstandaarden en de problemen die specifiek bij dit soort projecten naar voren komen.