Skip to main content

Nieuwe gezichten bij HL7 Nederland

Bestuurslid Marlene Gigase

Nieuwe gezichten bij HL7 Nederland

Tijdens de 18e HL7 Nederland WGM heeft één van de twee nieuwe gezichten zichzelf gepresenteerd binnen de organisatie: Marlene Gigase is het nieuwe bestuurslid.

Vanuit mijn drijfveer 'kwaliteit van leven' werk ik al ruim 30 jaar aan de businesskant in de zorgsector. In het bijzonder op het gebied van interoperabiliteit ten behoeve van samenwerking tussen patiënt en zorgverlener en tussen zorgverleners onderling.

HL7 levert internationale open standaarden om interoperabiliteit te realiseren. De ontwikkeling van HL7-FHIR en dan met name de FHIR API’s brengen gegevensuitwisseling nu naar een volgende fase. Mede hierdoor wordt het mogelijk om real-time vanuit je eigen EPD informatie tot je beschikking hebben, ongeacht waar de data zijn opgeslagen. Dit zal de kwaliteit van zorg verder doen toenemen voor zowel cliënt als zorgverlener en de kosten voor gegevensuitwisseling omlaag brengen. Hier zet ik me graag voor in vanuit mijn rol in het bestuur van HL7.

Events & Opleidingen

Opleiding HL7 versie 2 (oktober 2024)

dinsdag, 08 okt 2024 - 9:00
€ 1.375,00
Utrecht

Bent u direct betrokken bij het specificeren, bouwen en implementeren van HL7 versie 2 berichten, dan leert u in deze opleiding precies wat u daar voor nodig heeft.


Opleiding HL7 FHIR Basics (november 2024)

dinsdag, 05 nov 2024 - 9:00
€ 1.375,00
Utrecht

Deze 2-daagse HL7-opleiding is primair bestemd voor degenen die betrokken zijn bij de implementatie, uitrol en support van applicaties die gebruik maken van de HL7 FHIR specificatie.


22e HL7 Nederland Working Group Meeting

donderdag, 07 nov 2024 - 9:00
€ 125 per dag ex BTW
Motel de Witte Bergen - Hilversum

Save the date voor de 22e HL7 Nederland Working Group Meeting.

Wil je weten wat een Working Group Meeting is? Er is zelfs een video over gemaakt!


Opleiding: Workshop Interoperabiliteit (op aanvraag)

dinsdag, 31 dec 2024 - 0:00
Prijs op aanvraag
In-house / In-company

Bent u betrokken bij een project of programma dat impact heeft op de informatie-uitwisseling binnen een organisatie en/of met andere organisaties? Deze 1-daagse workshop is bedoeld om alle betrokken managers en adviseurs te voorzien van basiskennis rondom interoperabiliteit, de te gebruiken interoperabiliteitsstandaarden en de problemen die specifiek bij dit soort projecten naar voren komen.