Skip to main content

Zorgvernieuwing in de praktijk met open standaarden

HL7 FHIR en IHE DCP ondersteunen Shared Care Planning

Zorgvernieuwing in de praktijk met open standaarden

Het wordt steeds duidelijker hoe de inzet van open standaarden, zoals de HL7 FHIR API kan leiden tot het doorbreken van één van de grootste barrières voor Nederlandse Zorgvernieuwing: gegevensuitwisseling en beschikbaarheid van hoogkwalitatieve complete data.

Terwijl op Zorg&ICT beurs de use case Shared Care Planning werd gepresenteerd door Santeon, gefaciliteerd door IHE en HL7, werd er op de HL7 FHIR-NL Connectathon daadwerkelijk gebouwd!

Het woord "revolutionair" viel in de zaal tijdens de oplevering van de resultaten op de HL7 Nederland Working Group Meeting. Bram Wesselo van Santeon en Jorrit Spee van Zorg bij jou toonden hoe in een transmuraal zorgproces “onder water” op basis van open standaarden een flexibel individueel zorgnetwerk met bijvoorbeeld ziekenhuizen, thuismonitoringsorganisatie, thuiszorgorganisaties en huisartsenpraktijken wordt gevormd, waarbij de betrokken zorgverleners vanuit hun eigen systeem beschikken over de relevante gegevens van de patiënt in zorg, ook al staan deze gegevens in een ander systeem.

Shared Care Planning is gebaseerd op het IHE Dynamic Care Planning profiel en de HL7 FHIR API voor de ondersteuning van de workflow.

Wil je meer weten over HL7 FHIR?
Volg dan bijvoorbeeld onze eLearning HL7 FHIR Basiskennis
Of bekijk eerst eens de korte video waarin de basisprincipes van HL7 FHIR worden toegelicht.

Wil je meer weten over Shared Care Planning? Kijk dan op de Confluence pagina van de HL7 FHIR-NL Connectathon.
En zet alvast in je agenda: 6-8 november 2024 voor de volgende HL7 FHIR-NL Connectathon en 7-8 november de volgende HL7 Nederland WGM.

Zorgvernieuwing in de praktijk met open standaarden
Zorgvernieuwing in de praktijk met open standaarden
Zorgvernieuwing in de praktijk met open standaarden

Events & Opleidingen

Opleiding HL7 versie 2 (oktober 2024)

dinsdag, 08 okt 2024 - 9:00
€ 1.375,00
Utrecht

Bent u direct betrokken bij het specificeren, bouwen en implementeren van HL7 versie 2 berichten, dan leert u in deze opleiding precies wat u daar voor nodig heeft.


Opleiding HL7 FHIR Basics (november 2024)

dinsdag, 05 nov 2024 - 9:00
€ 1.375,00
Utrecht

Deze 2-daagse HL7-opleiding is primair bestemd voor degenen die betrokken zijn bij de implementatie, uitrol en support van applicaties die gebruik maken van de HL7 FHIR specificatie.


22e HL7 Nederland Working Group Meeting

donderdag, 07 nov 2024 - 9:00
€ 125 per dag ex BTW
Motel de Witte Bergen - Hilversum

Save the date voor de 22e HL7 Nederland Working Group Meeting.

Wil je weten wat een Working Group Meeting is? Er is zelfs een video over gemaakt!


Opleiding: Workshop Interoperabiliteit (op aanvraag)

dinsdag, 31 dec 2024 - 0:00
Prijs op aanvraag
In-house / In-company

Bent u betrokken bij een project of programma dat impact heeft op de informatie-uitwisseling binnen een organisatie en/of met andere organisaties? Deze 1-daagse workshop is bedoeld om alle betrokken managers en adviseurs te voorzien van basiskennis rondom interoperabiliteit, de te gebruiken interoperabiliteitsstandaarden en de problemen die specifiek bij dit soort projecten naar voren komen.