Skip to main content

Nieuw gezicht in het KernTeam

Niek van Galen versterkt het KernTeam

Nieuw gezicht in het KernTeam

Tijdens de bijeenkomst van het K-ALF (KernTeam en Actieve Leden Forum) in november is Niek van Galen verwelkomd als nieuw lid van het KernTeam. Tijd voor hem om zich even aan iedereen voor te stellen.

Niek van Galen

De afgelopen 7 jaar heb ik in de ICT binnen de zorgsector mijn expertise opgebouwd. Begonnen EPD-specialist en datamodelleur, vervolgens gestart bij Nictiz als FHIR-consultant. Sinds april 2022 ben ik bij Nictiz in dienst als specialist gegevensuitwisseling.

Bij Nictiz ligt mijn focus op de ontwikkeling van usecases in diverse zorgsectoren, waaronder Jeugdgezondheidszorg, Eerstelijnszorg en Vaccinatie-Immunisatie. Deze ontwikkeling vindt voornamelijk in FHIR plaats. Naast deze sector-specifieke projecten ben ik ook betrokken bij het creëren van generieke ontwerpen zoals workflow en communicatiepatronen (bijvoorbeeld Notified Pull). Dit werk omvat niet alleen nationale, maar ook internationale betrokkenheid, met name bij WGM’s.

In mijn rol bij het KernTeam kom ik graag dichter bij de organisatie van onder andere de HL7 WGM. Ik geloof erin dat we die naar een nog hoger niveau kunnen tillen om zo de positie van HL7-standaarden in Nederland te versterken.

Over het KernTeam

Meer informatie over de rol en samenstelling van het KernTeam vind je op de webpagina Organisatie en op Confluence.

Events & Opleidingen

Opleiding HL7 versie 2 (oktober 2024)

dinsdag, 08 okt 2024 - 9:00
€ 1.375,00
Utrecht

Bent u direct betrokken bij het specificeren, bouwen en implementeren van HL7 versie 2 berichten, dan leert u in deze opleiding precies wat u daar voor nodig heeft.


Opleiding HL7 FHIR Basics (november 2024)

dinsdag, 05 nov 2024 - 9:00
€ 1.375,00
Utrecht

Deze 2-daagse HL7-opleiding is primair bestemd voor degenen die betrokken zijn bij de implementatie, uitrol en support van applicaties die gebruik maken van de HL7 FHIR specificatie.


22e HL7 Nederland Working Group Meeting

donderdag, 07 nov 2024 - 9:00
€ 125 per dag ex BTW
Motel de Witte Bergen - Hilversum

Save the date voor de 22e HL7 Nederland Working Group Meeting.

Wil je weten wat een Working Group Meeting is? Er is zelfs een video over gemaakt!


Opleiding: Workshop Interoperabiliteit (op aanvraag)

dinsdag, 31 dec 2024 - 0:00
Prijs op aanvraag
In-house / In-company

Bent u betrokken bij een project of programma dat impact heeft op de informatie-uitwisseling binnen een organisatie en/of met andere organisaties? Deze 1-daagse workshop is bedoeld om alle betrokken managers en adviseurs te voorzien van basiskennis rondom interoperabiliteit, de te gebruiken interoperabiliteitsstandaarden en de problemen die specifiek bij dit soort projecten naar voren komen.