Skip to main content

Nieuw gezicht in het KernTeam

Niek van Galen versterkt het KernTeam

Nieuw gezicht in het KernTeam

Tijdens de bijeenkomst van het K-ALF (KernTeam en Actieve Leden Forum) in november is Niek van Galen verwelkomd als nieuw lid van het KernTeam. Tijd voor hem om zich even aan iedereen voor te stellen.

Niek van Galen

De afgelopen 7 jaar heb ik in de ICT binnen de zorgsector mijn expertise opgebouwd. Begonnen EPD-specialist en datamodelleur, vervolgens gestart bij Nictiz als FHIR-consultant. Sinds april 2022 ben ik bij Nictiz in dienst als specialist gegevensuitwisseling.

Bij Nictiz ligt mijn focus op de ontwikkeling van usecases in diverse zorgsectoren, waaronder Jeugdgezondheidszorg, Eerstelijnszorg en Vaccinatie-Immunisatie. Deze ontwikkeling vindt voornamelijk in FHIR plaats. Naast deze sector-specifieke projecten ben ik ook betrokken bij het creëren van generieke ontwerpen zoals workflow en communicatiepatronen (bijvoorbeeld Notified Pull). Dit werk omvat niet alleen nationale, maar ook internationale betrokkenheid, met name bij WGM’s.

In mijn rol bij het KernTeam kom ik graag dichter bij de organisatie van onder andere de HL7 WGM. Ik geloof erin dat we die naar een nog hoger niveau kunnen tillen om zo de positie van HL7-standaarden in Nederland te versterken.

Over het KernTeam

Meer informatie over de rol en samenstelling van het KernTeam vind je op de webpagina Organisatie en op Confluence.

Events & Opleidingen

Opleiding HL7 versie 2 (maart 2024)

dinsdag, 05 mrt 2024 - 9:00
€ 1.375,00
Utrecht

Bent u direct betrokken bij het specificeren, bouwen en implementeren van HL7 versie 2 berichten, dan leert u in deze opleiding precies wat u daar voor nodig heeft.


Opleiding HL7 FHIR Basics (april 2024)

dinsdag, 09 apr 2024 - 9:00
€ 1.375,00
Utrecht

Deze 2-daagse HL7-opleiding is primair bestemd voor degenen die betrokken zijn bij de implementatie, uitrol en support van applicaties die gebruik maken van de HL7 FHIR specificatie.


HL7 FHIR NL Connectathon (april 2024)

woensdag, 10 apr 2024 - 9:00
€ 125 per dag ex BTW
Motel de Witte Bergen - Hilversum

HL7 Nederland organiseert van 10 t/m 12 april 2024 wederom een HL7 FHIR NL Connectathon, parallel aan de WGM op 11 en 12 april. De HL7 FHIR NL Connectathon is een hands-on event waarin we op basis van de HL7 FHIR standaarden gegevensuitwisselingen rondom verschillende use cases gaan realiseren.

Hou de mail en de website in de gaten voor een oproep tot deelname!


21e HL7 Nederland Working Group Meeting

donderdag, 11 apr 2024 - 9:00
€ 125 per dag ex BTW
Motel de Witte Bergen - Hilversum

Save the date voor de 21e HL7 Nederland Working Group Meeting.

Wil je weten wat een Working Group Meeting is? Er is zelfs een video over gemaakt!