Skip to main content

Opleiding HL7 versie 2

Opleiding HL7 versie 2

Specificeren, bouwen en implementeren van HL7 versie 2 berichten

Bent u direct betrokken bij het specificeren, bouwen en implementeren van HL7 versie 2 berichten, dan leert u in deze 2-daagse opleiding precies wat u daar voor nodig heeft.

De HL7 versie 2 standaard is en blijft de belangrijkste standaard voor interoperabiliteit tussen systemen binnen zorginstellingen. Deze opleiding is primair bestemd voor degenen die direct betrokken zijn bij het specificeren, bouwen en implementeren van HL7 v2 berichten. Indien u al praktijkervaring heeft met HL7 v2 dan is dit tevens een gelegenheid die kennis te onderbouwen met een solide theoretische basis.  De opleiding is geheel gericht op HL7 versie 2; de relaties met FHIR en IHE zullen kort aan de orde komen.

De opleiding bevat een reeks hands-on oefeningen waarmee de deelnemers een beter begrip verkrijgen over de behandelde onderwerpen. Minimale voorkennis: enige kennis van ziekenhuisprocessen wordt bekend verondersteld.

Kijk op de opleidingskalender wanneer de eerstvolgende Opleiding HL7 versie 2 wordt aangeboden of neem Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. om de opleiding bij uzelf in-house te laten verzorgen.

Tijden, locatie en prijzen:

De lestijden zijn voor alle opleidingsdagen van 9.00 tot 17.00 uur, de lunchtijden zijn van circa 12.30 tot 13.30 uur.

De opleiding wordt gehouden in het midden van het land.

Niet-leden van HL7 betalen € 1.375,00 per persoon inclusief lunches en studiemateriaal, exclusief 21% BTW.
Leden van HL7 betalen € 1175,00 per persoon inclusief lunches en studiemateriaal, exclusief 21% BTW.
Er is een Early Bird korting van € 100,00 per persoon.

Om voor de ledenkorting in aanmerking te komen dient u bij inschrijving ingelogd te zijn op de website, waarmee automatisch de ledenkorting bij uw inschrijving wordt verwerkt.

Eventuele overnachtingen komen voor eigen rekening.

Inhoud:

Dag 1

 • Introductie
 • Overview HL7 domeinen
 • HL7 Infrastructuur algemeen
 • Berichtsyntax en interactie mechanismen
 • HL7 versie 2 standaard: structuur en inhoud
 • ADT (hoofdstuk 3) – met hands-on oefening
 • Vocabulaires en terminologieën
 • Samenvatting

Dag 2

 • Conformance (consistentie, testen)
 • Testtools – met hands-on oefening
 • Orders en Observations (aanvragen en uitslagen)
 • IHE en het IHE Radiologie TF
 • Scheduling (afsprakenplanning)
 • Finance (verrichtingen/DBCs)
 • Master Files (basisbestanden)
 • Toekomstige ontwikkelingen en relatie met FHIR

Opleidingsmateriaal:

De cursisten dienen zelf een laptop mee te nemen. Voor de installatie van de testtool (alleen geschikt voor Microsoft Windows) zijn administrator rechten noodzakelijk. Voor het bekijken van de opleidingsmaterialen zijn MS-Word en Acrobat reader noodzakelijk. Ter plaatse ontvangen alle deelnemers individueel een set elektronische hand-outs. De elektronische hand-out bevat o.a. de HL7 specificaties van de meest recente internationale versie van HL7 versie 2.4, de HL7 Implementatierichtlijnen Nederland, HL7 test tools, practica ondersteunende voorbeeld berichten en de opleidingsmaterialen. De hand-outs op papier zijn beperkt tot de materialen benodigd voor praktische oefeningen.

Docenten:

De opleiding wordt verzorgd door René Spronk en Adri Burggraaff, deskundige en ervaren docenten, die zowel functioneel als technisch beschikken over brede praktijk-ervaring met alle facetten van de HL7 versie 2 standaard, de operationele systemen en toepassingen in de zorg en de processen en procedures in instellingen.

Opleiding HL7 versie 2

Opleiding HL7 versie 2 (oktober 2024)

dinsdag, 08 okt 2024 - 9:00
€ 1.375,00
Utrecht

Bent u direct betrokken bij het specificeren, bouwen en implementeren van HL7 versie 2 berichten, dan leert u in deze opleiding precies wat u daar voor nodig heeft.


Opleiding HL7 FHIR Basics (november 2024)

dinsdag, 05 nov 2024 - 9:00
€ 1.375,00
Utrecht

Deze 2-daagse HL7-opleiding is primair bestemd voor degenen die betrokken zijn bij de implementatie, uitrol en support van applicaties die gebruik maken van de HL7 FHIR specificatie.


Opleiding: Workshop Interoperabiliteit (op aanvraag)

dinsdag, 31 dec 2024 - 0:00
Prijs op aanvraag
In-house / In-company

Bent u betrokken bij een project of programma dat impact heeft op de informatie-uitwisseling binnen een organisatie en/of met andere organisaties? Deze 1-daagse workshop is bedoeld om alle betrokken managers en adviseurs te voorzien van basiskennis rondom interoperabiliteit, de te gebruiken interoperabiliteitsstandaarden en de problemen die specifiek bij dit soort projecten naar voren komen.


Opleiding HL7 FHIR Profiling (op aanvraag)

dinsdag, 31 dec 2024 - 0:00
Prijs op aanvraag
In-house / In-company

Deze 2-daagse on-line HL7-opleiding is primair bestemd voor degenen die verantwoordelijk zijn voor data modellering en conformance, en is zowel gericht op hen die FHIR profielen gaan ontwikkelen, als op hen die de specificaties zoals vastgelegd in FHIR profielen moeten gaan omzetten in software.


eLearning: HL7 FHIR Basiskennis (altijd beschikbaar)

dinsdag, 31 dec 2024 - 0:00
€ 60,00
On-line

Heb je behoefte aan een korte kennismaking met de belangrijkste FHIR begrippen en concepten? De eLearning HL7 FHIR Basiskennis biedt een overzicht in 2 à 3 uur.